2 december 2021

Revalidatie na Corona

Heeft u na besmetting met het coronavirus klachten behouden zoals: kracht- en conditieverlies, kortademigheid of benauwdheid bij inspanning? Met revalidatie na Corona pakt u de draad weer snel op.

Wanneer u besmet bent geweest met Covid-19, heeft dat vaak grote impact op uw lichamelijke fitheid. U kunt langdurig klachten houden en revalidatie is daarom van groot belang om uw normale leven weer op de rit te krijgen.

Revalidatie na Corona

Vrijheid Fysiotherapie kan middels een revalidatie traject ervoor zorgen dat uw klachten afnemen en u uw “normale” leven weer kunt voortzetten. Samen met een gespecialiseerde “COVID-19 revalidatie” fysiotherapeut wordt samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dat doen wij in samenwerking met specialisten en door scholing van onze fysiotherapeuten.

Wanneer starten met fysiotherapie na besmetting Corona?

Vrijheid Fysiotherapie adviseert om zo snel mogelijk te starten met revalidatie. U hoeft niet opgenomen te zijn in het ziekenhuis om in aanmerking te komen voor revalidatie.

Komt u in aanmerking voor revalidatie na Corona? 
Neem contact op met uw huisarts of specialist. Deze zal u, indien nodig, doorverwijzen.
U komt in aanmerking voor revalidatie na Corona wanneer u een doorverwijzing heeft van uw huisarts of specialist. Als u uw doorverwijzing heeft ontvangen heeft u recht op maximaal 50 behandelingen of een periode van 26 weken.

Revalidatieproces

Wij helpen u in het revalidatieproces mogelijke beperkingen te verminderen en beter om te gaan met uw klachten. Onze fysiotherapeuten zullen u ondersteunen. Zij beschikken door aanvullende scholing over actuele kennis en volgen daarbij de opgestelde richtlijnen door het KNGF. Het traject wordt in samenwerking met uw huisarts, specialist of revalidatiearts opgesteld en indien noodzakelijk ook met ergotherapeut, diëtist, psycholoog en/of logopedist.