24 november 2017

Triggerpoint massage

Triggerpoint massage | Actieve triggerpoints zorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar het triggerpoint zit

triggerpoint

Andere woorden voor Triggerpoints zijn Spierknoop en Myofasciaal.

Triggerpoints zijn kleine spierknoopjes in overbelaste of geblesseerde spieren in onder andere bovenrug en schouders. Ze kunnen pijn op een andere plek veroorzaken, zodat je de eigenlijke oorzaak niet vindt.
Ze veroorzaken vooral pijn, maar kunnen ook andere ongemakken veroorzaken, zoals duizeligheid, oorpijn en gevoelloosheid in handen en voeten.

Wanneer triggerpoint massage

Actieve triggerpoints zijn onder andere (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders of ‘ischias’. Er is dan uitstraling vanuit de rug of bil in het been te voelen. Het is de kunst om niet alleen het triggerpoint te behandelen, maar ook om de onderliggende oorzaak of oorzaken te corrigeren! Daarom is het belangrijk om er achter te komen wat de oorzaak is van de triggerpoints. En wat de factoren zijn die er voor zorgen dat ze niet vanzelf weer zijn verdwenen.

Veel kwalen door Actieve triggerpoints

Nagenoeg alles wat je maar kunt verzinnen is direct of indirect af te leiden uit actieve triggerpoints.: hoofdpijn, migraine, artrose, rugpijn, RSI, oorsuizen, schouderklachten, stijve nek, peesontstekingen, spierscheuringen, vastzittende wervels, gevoelige tanden, gewrichtspijn en tintelingen.
Nog meer voorbeelden zijn: diarree, duizeligheid, hoest, gevoelige/ pijnlijke tanden, kippenvel, misselijkheid, jeuk, gevoelloosheid, wazig zien, incontinentie, hartritmestoornissen, verlies aan eetlust en nog veel meer.

Meer informatie

Naast Algemene Fysiotherapie en Triggerpoint massage is Vrijheid Fysiotherapie ook gespecialiseerd in: Medical Taping, behandeling voor Etalagebenen, dry needling en Myofasciale technieken.

Lees meer over Triggerpoints op deze website.
Neem contact met ons op voor een afspraak. Of bel ons op: 06 53 436 640 of 06 81 837 60.

Vrijheid Fysiotherapie is gevestigd in Vaartsche Rijn, lepelaarstraat 1 in Utrecht.